Wil jij meewerken aan een echte krant? Verslag doen van het leven in Amsterdam-Noord? Een reportage maken, een verhaal schrijven, interviewen, een gedicht, strip of kruiswoordraadsel maken? Kom dan bij de NOORDKrANT-redactie! De NOORDKrANT wordt gemaakt door kinderen van 9 – 12 jaar oud.

Op 18 september is de kennismaking, waarna we van woensdag 15 t/m zaterdag 25 september werken aan de nieuwe NOORDKrANT. Je werkt thuis en bij Tolhuistuin aan je eigen artikelen en wordt begeleid door ontwerper Rianne van Duin en fotograaf Marc Faasse.

De NOORDKrANT wordt gedrukt en verspreid door heel Noord. Wie weet lees je binnenkort wel je eigen bijdrage in een echte krant! 

Aanmelden

Heb je geen ervaring? Dat is geen probleem! We zorgen voor goede begeleiding. Heb je geen toegang tot een computer, dan kunnen we ook iets voor je regelen. Heb je zin aan de slag te gaan, mail dan voor 13 september naar noordkrantredactie@gmail.com.

Over de NOORDKrANT

In oktober brengen we alweer de vierde editie van de NOORDKrANT uit. De eerste krant werd uitgebracht in de eerste lockdown, met dank aan Fonds voor Noord. De tweede editie werd verspreid door Noord tijdens het Warming Up Festival 2020 en ging over het klimaat. In de derde NOORDKrANT zoomden we in op 100 jaar Noord. En de komende, en vierde editie van de NOORDKrANT zal helemaal in het teken staan van: Actie voeren!