Gezocht: Jonge reporters van 9 tot 12 jaar voor de NOORDKrANT

Tolhuistuin zoekt jonge reporters van 9-12 jaar voor de NOORDKrANT over VRIJHEID

Wil jij meewerken aan een echte krant? Verslag doen van het leven in Amsterdam-Noord? Een reportage maken, een verhaal schrijven, interviewen, een gedicht, strip of kruiswoordraadsel maken? Kom dan bij de NOORDKrANT-redactie! De NOORDKrANT wordt gemaakt door kinderen van 9 – 12 jaar oud.

Op 2 april is de kennismaking, waarna we van zaterdag 2 april t/m zaterdag 9 april werken aan de nieuwe NOORDKrANT. Je werkt thuis en bij Tolhuistuin aan je eigen artikelen en wordt begeleid door ontwerper Rianne van Duin en fotograaf Marc Faasse. De NOORDKrANT wordt gedrukt en verspreid door heel Noord. Wie weet lees je binnenkort wel je eigen bijdrage in een echte krant!


Aanmelden
Heb je geen ervaring? Dat is geen probleem! We zorgen voor goede begeleiding. Heb je geen toegang tot een computer, dan kunnen we ook iets voor je regelen. Heb je zin om in de voorjaarsvakantie aan de slag te gaan, mail dan voor 25 maart 2022 naar noordkrantredactie@gmail.com


Over de NOORDKrANT
In mei brengen we alweer de vijfde editie van de NOORDKrANT uit. De eerste krant werd uitgebracht in de eerste lockdown, met dank aan Fonds voor Noord. De tweede editie werd verspreid door Noord tijdens het Warming Up Festival 2020 en ging over het klimaat. In de derde NOORDKrANT zoomden we in op 100 jaar Noord. De vierde editie stond helemaal in het teken van: Actie voeren! En de komende editie gaat over Vrijheid.


De NOORDKrANT is een samenwerking tussen Tolhuistuin, onze huisgenoot Into The Great Wide Open en de DAT!school.

Voor meer info zie: Reporters gezocht voor de NOORDKrANT – Tolhuistuin EN